nieuws

Pech en slecht weer vertragen sloop van de Hunzecentrale in Groningen

bouwbreed Premium

GRONINGEN – Na het met de grond gelijk maken van de vijf Groningse pijpen van de Hunzecentrale, leek voor de buitenwereld het slopen van de rest van de gebouwen een fluitje van een cent. Eigenlijk had het sloopwerk al voor de jaarwisseling voltooid moeten zijn.

Niets blijkt echter minder waar, want nog steeds staat een groot deel van de bebouwing in Groningen overeind. Het slechte weer van de afgelopen maanden en materiaalpech hebben ervoor gezorgd dat de gemeente Groningen het sloopbedrijf drie maanden extra tijd heeft moeten geven om het sloopwerk af te ronden.

Volgens een woordvoerder van de eigenaar, energiebedrijf EPON in Zwolle, wordt de nieuwe deadline 1 april met gemak gehaald. “Ik verwacht geen extra vertragingen meer”, zegt hij. “Het is puur aan het slechte weer van de afgelopen tijd te danken dat het werk nog steeds niet is afgerond. Bovendien vertoonde een tweehonderd ton wegende sloopschaar de afgelopen periode de nodige mankementen. Nu dat is verholpen, verwacht ik dat de klus heel snel klaar is.”

Op het Hunzeterrein wil de gemeente Groningen op korte termijn beginnen met de aanleg van het gloednieuwe Europapark, waar buiten woningen en kantoren ook een nieuw veertig miljoen gulden kostend FC Groningen-stadion moet worden gebouwd.

In tegenstelling tot de eerdere deadline voor de sloop zit aan de nieuwe datum 1 april wel een boete vast.

Reageer op dit artikel