nieuws

Nooit meer door de knieen voor een zandpakket

bouwbreed Premium

Nooit meer rugpijn door het afreien van zandpakketten voor opgaande funderingen. Dat kan met de vinding van Frans Valkenburg van bouwbedrijf Derksen in Heeze.

De kantschaaf maakt niet alleen het werk minder zwaar, ook is het resultaat beter.

De kantschaaf bestaat uit een driehoekig stalen plaatje (dertig bij zestig centimeter) aan een steel, dat op wieltjes over funderingsbalk of metselwerk wordt getrokken. Doordat de plaat dubbel schuin staat, drukt het afgesneden zand het mes omlaag en tegen de fundering. De diepte is instelbaar.

Na rondom langs de fundering te hebben gewerkt, zorgt een stalen rei – ook op een steel – voor het middengedeelte.

Het overtollige zand moet nog wel met de hand worden weggeschept, maar dat was nooit het zwaarste deel van het werk. En het vaste zandbed op je knieen met een rei of malletje egaliseren, hoeft nu niet meer.

De kantschaaf is genomineerd voor de Aannemer Innovatieprijs.

Met de kantschaaf van Frans Valkenburg van Derksen Bouwbedrijf in Heeze kan het zandpakket langs een opgaande fundering staande worden afgereid. Beter voor rug en resultaat, want door de instelbare diepte wordt het pakket overal hetzelfde.

Reageer op dit artikel