nieuws

KPN wil storing verhalen op aannemer

bouwbreed

akkrum – Het vernielen van een glasvezelkabel bij graafwerkzaamheden rond Akkrum heeft maandag het telefoonverkeer in grote delen van Friesland plat gelegd. KPN Telecom wil de schade, die kan oplopen tot enkele tonnen, verhalen op de opdrachtgever, de gemeente Boarnsterhim, of op de uitvoerder, aannemersbedrijf Verhoeve en Faber uit Jirnsum.

Zowel het vaste telefoonnetwerk, het mobiele netwerk als bedrijfsnetwerken ondervonden hinder van de gebroken kabel. Voor KPN bestaat de schade behalve uit het inschakelen van een hele ploeg reparateurs, die een groot deel van de dag bezig waren met herstelwerkzaamheden, uit claims die bedrijven en particulieren eventueel bij KPN neerleggen.

Zowel aannemer als gemeente zijn verzekerd voor dergelijke ongelukken.

Reageer op dit artikel