nieuws

Bouw roro-installatie Eemshaven in april

bouwbreed Premium

eemshaven – De Hollandsche Staalbouw Maatschappij BV in Schiedam en de firma Kraaijenveld BV Waterbouwkundige Werken in Sliedrecht beginnen dit voorjaar met de bouw van een zogeheten roll on roll off-installatie in de Eemshaven.

De installatie maakt het mogelijk om bij elk getij complete vrachtwagens aan boord van een schip te rijden. Opdrachtgever is het havenschap Groningen Seaports. De kosten zijn begroot op zo’n twaalf miljoen gulden.

De roro-installatie bestaat onder andere uit een roro-brug die als verbinding functioneert tussen de vaste wal en het schip. De bouw begint naar verwachting medio april. In mei moet de installatie klaar zijn. Het ontwerp is geleverd door het ingenieursbureau havenwerken van de gemeente Rotterdam. Dit bureau heeft veel ervaring met maritieme werken.

Met de bouw van de installatie speelt het havenschap in op de groeiende vraag naar roro-vrachten. Het havenschap bezint zich nog op plannen voor een conro-terminal waarbij de roro-installatie wordt uitgebreid met containeropslag en -kranen zodat ook containerschepen kunnen worden gelost en geladen.

Reageer op dit artikel