nieuws

Agrocentrum bij Boekel vooralsnog afgeketst

bouwbreed

den haag – Het gemeentebestuur van Boekel verwacht niet dat de plannen worden doorgezet om ten westen van de bebouwde kom van Boekel een Agrocentrum te vestigen. Dat blijkt uit een door de gemeentesecretaris en de burgemeester ondertekende brief aan de Raad van State.

Die behandelde dinsdag de bezwaren tegen het nieuwe bestemmingsplan ‘Agrocentrum’ van de gemeente Boekel.

Het Agrocentrum zou gerealiseerd worden door Regio Cooperatie Meijerij Oost (Reco). De Reco is een van de franchisenemers van Agri-retail, een samenwerkingsverband van verschillende organisaties, waaronder Agrorama BV. Daar zijn onder meer de BoerenBond-winkels aangesloten.

Verplaatst

Het was de bedoeling dat de BoerenBond-winkel uit Boekel en het kantoor van Reco uit Mariaheide samen naar een perceel op de hoek Erpseweg/Zandhoek zouden gaan.

Om de plannen mogelijk te maken stelde het gemeentebestuur een nieuw bestemmingsplan op en kreeg Reco een milieuvergunning voor de nieuwe vestiging. Zowel bestemmingsplan als milieuvergunning werden vorig jaar in spoedprocedure bij de Raad van State geschorst. Sindsdien circuleren er geruchten dat het project niet doorgaat en de BoerenBond-winkel uit Boekel mogelijk wordt verplaatst naar het bedrijventerrein De Vlonder.

Geweigerd

Schorsingen duren altijd totdat de Raad van State de zogenoemde bodemprocedure heeft afgehandeld, waarin een definitief oordeel over bestemmingsplan of milieuvergunning wordt uitgesproken. Gisteren behandelde de Raad van State de bodemprocedure. Gemeente en Reco kwamen niet naar Den Haag. Tegenstanders (boeren uit de omgeving, die de locatie ongeschikt achten voor het centrum) en provinciebestuur waren wel vertegenwoordigd.

Vertegenwoordiger van het provinciebestuur Vos zei Reco gebeld te hebben om bevestigd te krijgen dat het hele project van de baan is. Reco zou geweigerd hebben dat te doen. Daarom behandelde de Raad van State de zaak toch en volgt er een officiele uitspraak over het nieuwe bestemmingsplan ‘Agrocentrum’. Die uitspraak is over zes weken te verwachten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels