nieuws

Crane House levert eerste Spacelift Zeppelin kranen

bouwbreed

Bij Crane House in Chaam is afgelopen week koortsachtig gewerkt aan het bedrijfsklaar maken van twee nieuwe Spacelift-Zeppelin ZT 600 kranen. De eerste exemplaren van dit type kraan gingen deze week op transport naar hun nieuwe eigenaar. Deze rupskraan heeft een unieke bovenbouw en is inzetbaar als hijskraan of als funderingsmachine.

De eerste Spacelift-Zeppelin kraan die Crane House na een lange ontwikkelingsperiode kon afleveren ging naar Woud Funderingstechniek BV te Wormer. De kraan maakt deel uit van een order van in totaal drie van deze machines, terwijl gisteren Holleman BV, Breda zijn eerste kreeg afgeleverd van in totaal vijf bij Crane House bestelde machines.

De Spacelift Zeppelin is leverbaar in de drie uitvoeringen ZT 400, ZT 600 en ZT 800, met hijsvermogens van respectievelijk 60, 90 en 120 ton. Alle drie de typen zijn uit te voeren als hijskraan of als combinatiekraan. De Spacelift Zeppelin kenmerkt zich door een opvallende kraanbovenbouw.

Het giekscharnierpunt is hier, afwijkend van de conventionele kraanconstructies, bovenop de kraan gemonteerd. Voor de giekhoekverstelling die gebruikelijk plaats vindt met een lier en giekverstelkabels, is bij deze kraan gekozen voor een hydraulische cilinder.

Een geavanceerd elektronisch besturingssysteem draagt onder meer zorg voor een continue bewaking van alle bedieningshandelingen van de machinist.

Meer informatie over dit type kraan verschijnt binnenkort in de rubriek materieel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels