nieuws

Mijlpaal in Limburg voor warmte-kracht

bouwbreed

Het energiebedrijf Mega Limburg beschikt vanaf vrijdag over 100 megawatt warmte-krachtvermogen. Dan neemt Woningstichting Blariacum de warmtekrachtcentrale in gebruik die de vier Molenbossenflats van warmte gaat voorzien. De centrale met een vermogen van 0,6 megawatt is de 220ste in Limburg . De centrale is in principe groot genoeg om alle warmte voor de 608 huishoudens te leveren. Alleen voor pieken in de warmtevraag zijn vier cv-ketels bijgeplaatst.

De 220 wkk-installaties in Limburg leveren samen 330 miljoen kilowattuur elektriciteit. Dat is voldoende stroom voor 100.000 gezinnen.

De wkk-centrale is onderdeel van een algehele opknapbeurt van de ruim 25 jaar oude flats. De renovatie omvat nog meer energiebesparende maatregelen. Zo krijgen alle flats HR+-glas en worden de gevelpanelen geisoleerd. Individuele bemetering en thermostaatkranen op de radiatoren moeten ervoor zorgen dat de bewoners zelf ook bewuster met energie omgaan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels