nieuws

Vervolg Actieplan zonne-energie zeker

bouwbreed

arnhem – Energiened komt zeker met een vervolg op het stimuleringsprogramma Actieplan 2000 voor zonne-energie. Onduidelijk is nog in welke vorm dat wordt gegoten. “Eerst moeten we onze omgeving opnieuw analyseren”, zegt een woordvoerder van het bedrijf. “Want nu we geen monopolist meer zijn, moet alles anders.” Waar de distributeur voorheen op eigen initiatief windmolens plaatste om vervolgens te kijken of iemand die energie ook wilde afnemen, moet dat nu andersom.

“We moeten het milieu dus vermarkten en weten nog niet precies hoe.” Het gaat lukken, weet het bedrijf. “Wij kunnen het ons niet permitteren geen vervolg aan het programma te geven. Maar we hebben geen haast. Ik denk dat we in mei volgend jaar meer weten.”

Reageer op dit artikel