nieuws

Te koop: huis met tuinmuur

bouwbreed Premium

ede- In het dorp Bennekom, gemeente Ede, heeft projectontwikkelaar Johan Matser huizen inclusief tuinmuur te koop.

Dit niet alledaagse accessoire dankt de nieuwe bewoner aan het gemeentebestuur van Ede. Dat hecht namelijk aan een fraai ingerichte woonomgeving en wil voorkomen, dat het nieuwbouwproject onmiddellijk ingekapseld wordt door waaibomen-houten schermen.

Aannemer Grootheest uit Bennekom is deze week begonnen aan de bouw van de 73 woningen in de nieuwbouwwijk Breukereng: twintig huurwoningen en 53 middeldure en dure koopwoningen. Architectenbureau Ouwerkerk Geesink uit Arnhem ontwierp het plan: een middengedeelte met huur – en koopwoningen in een hoeve-achtige setting en daaromheen een rand van dure twee-onder-een-kap en vrijstaande huizen. Het geheel moet er uiteindelijk uit zien als een hofje.

Om te voorkomen dat de bewoners hun tuin met de gewraakte houten schermen omheinen, wordt elk huis opgeleverd met een in de omgeving passende tuinmuur.

Reageer op dit artikel