nieuws

Doden bij instorting flatgebouw in Rome

bouwbreed

Tenminste elf mensen, waaronder drie kinderen, zijn omgekomen toen in Rome een appartementencomplex van vijf verdiepingen instortte. De ramp voltrok zich aan de Via Solari in de zuidelijke volkswijk Portuense. Het gebouw stortte volgens de Italiaanse televisie even na 03.00 uur woensdagmorgen in. De meeste van de totaal zestien gezinnen (38 mensen) die het complex bewoonden waren thuis op het moment van de ramp. Hulpverleners vrezen dat het dodental tot dertig zal oplopen.

De politie vermoedt een gasexplosie, maar de commandant van de brandweer acht dit onmogelijk omdat er in dat geval overal in de omtrek ruiten zouden moeten zijn gebroken, wat niet het geval is. Hij denkt eerder aan fouten in de constructie van het gebouw. Getuigen zeggen dat zij geen explosie hebben gehoord, maar slechts gerommel.

Reageer op dit artikel