nieuws

Bouw in Waalsprong voorlopig stopgezet

bouwbreed Premium

nijmegen – De Arnhemse bestuursrechter heeft de bouw van Woonpark Oosterhout in de Waalsprong bij Nijmegen stopgezet. Tijdens de rechtszaak – aangespannen door een actiegroep – bleek de gemeente Nijmegen een procedurefout te hebben gemaakt.

De Oosterhoutse actiegroep de Groene Long stapte naar de rechter omdat Nijmegen twintig bezwarschriften tegen de bouw van Woonpark Oosterhout niet behandelde. In plaats daarvan kreeg de actiegroep een uitspraak over de procedure die de gemeente Nijmegen volgde om een artikel 19 procedure in werking te stellen.

Gedurende de behandeling van de zaak bleek dat het besluit van de gemeente om over te gaan tot de versnelde procedure slechts een jaar geldig was, en niet twee jaar zoals Nijmegen veronderstelde. Dat jaar is inmiddels verstreken. Voor de gemeente is dat trouwens een geluk bij een ongeluk.

De uitspraak van de rechter veroorzaakt volgens wethouder J. Thielen weliswaar “een klein oponthoud”, maar die tijd gebruikt de gemeente om de bezwaren van De Groene Long te behandelen. Daarmee wordt de actiegroep de aanleiding ontnomen om de rechtszaak die zij had aangespannen voort te zetten. Bovendien kan er nu toch nauwelijks gewerkt worden, azo luide de conclusie van Thielen. “De vorst zit in de grond en op de achttiende december begint de vakantie.”

De wethouder verwacht dat begin januari toch de schop in de grond kan. Het was de bedoeling dat er begin december een begin gemaakt zou worden met de bouw van de 151 woningen in Woonpark Oosterhout.

Reageer op dit artikel