nieuws

Noord-Hollands bedrijfsleven wil een tweede Coentunnel

bouwbreed Premium

alkmaar – Het bedrijfsleven in Noord-Holland komt massaal in actie voor de aanleg van een tweede Coentunnel.

Op initiatief van negen belangenorganisaties uit het regionale bedrijfsleven worden in de week van 7 tot 14 december bij bedrijven, tankstations en restaurants, stickers uitgedeeld met de tekst: Stop de file, 2e Coen NU doen!. Verder worden spandoeken en borden geplaatst bij de grote verkeersknelpunten in Noord-Holland en langs de wegen die naar de Coentunnel leiden. Zelfs zeppelins worden ingeschakeld om de noodzaak van de tweede tunnel te onderstrepen.

Volgens een woordvoerder van BedrijfsRegio Westfriesland (BRW) moet de actie op 14 december uitmonden in een massale optocht naar Den Haag. Op die dag komt de kamercommissie bijeen om het nieuwe Meerjaren programma Infrastructuur en Transport (MIT) te behandelen. Eind oktober werd bekend dat de tweede Coentunnel daaruit is geschrapt.

De bedrijfsregio hoopt op massale steun van het bedrijfsleven. Busmaatschappij NZH heeft vervoer beschikbaar gesteld. Via de Coentunnel wil het bedrijfsleven naar Den Haag. “Als dat een file oplevert, benadrukt dat nog eens dat Noord-Holland echt niet langer zonder tweede Coentunnel kan”, aldus de woordvoerder van BRW. (ANP)

Reageer op dit artikel