nieuws

Marina’s niet gewenst in winterbed van Maas

bouwbreed Premium

maastricht – Rijkswaterstaat Directie Limburg is tegen de bouw van 85 drijvende woningen, zogenoemde marina – s, die Aqua Terra wil bouwen in het watervoerend winterbed van de Asseltse Maasplassen in Swalmen. De woningen met loopsteigers zijn een te grote rem in de afvoer.

RWS beroept zich, volgens woordvoerder Wu, op de Rivierenwet en de beleidslijn – Ruimte voor de rivier – .

Er is, met toestemming van RWS, een proefwoning gebouwd. Als voorwaarde geldt dat bij een waterafvoer van 1500 kubieke meter per seconde, de woning verplaatst moet worden. Dat is recent, toen de Maas deze piekafvoer bereikte, volgens RWS niet gebeurd.

– De dienst vraagt zich af als Aqua Terra met CCn drijvende woning geen weg weet, hoe het straks met 85 marina – s moet bij hoog Maaswater – , zegt Wu.

Reageer op dit artikel