nieuws

Duitsland voert ecobelasting later in

bouwbreed

bonn – De ecobelasting op energie wordt in Duitsland drie maanden later ingevoerd dan oorspronkelijk aangekondigd. De prijsverhogingen treden daarom pas 1 april 1999 in werking. Diesel en benzine worden dan per liter bijna 7 cent duurder. Stookolie stijgt 4,5 cent in prijs terwijl voor elektriciteit per kilowattuur 2,2 cent meer betaald moet worden.

De verschuiving is het gevolg van een aanpassing van de in Duitsland bestaande regeling voor goedkope 620-Markbanen, waarvoor eveneens per 1 april de belastingplicht vervalt. Na zware kritiek vanuit het bedrijfsleven worden bij de ecobelasting 27 branches die bovengemiddeld gebruik maken van energie ontzien. Een grens is getrokken bij bedrijfstakken waarin 6,4 procent van de kosten bestaat uit energierekeningen.

Reageer op dit artikel