nieuws

Duitse bouwgrond kost nu 102 gulden

bouwbreed Premium

wiesbaden – De prijs van een vierkante meter bouwgrond in Duitsland is in het tweede kwartaal van dit jaar met een rijksdaalder gezakt naar 102 gulden. In de oude deelstaten moest gemiddeld 118 gulden worden betaald. In het oosten daarentegen kostte een meter maar 68 gulden.

Het verschil tussen oost en west komt nog scherper tot uiting in de prijzen die betaald werden voor bouwrijpe grond. Daarvoor moest in de oostelijke deelstaten 95 gulden worden neergeteld terwijl iedere meter in het westen in doorsnee 161 gulden kostte.

Het Bondsbureau voor de Statistiek in Wiesbaden meldt dat in het tweede kwartaal 26.400 percelen van eigenaar zijn veranderd. In totaal bedroeg de verkoop 35 vierkante kilometer grond. Het oosten nam 29 procent van de transacties en 32 procent van de verhandelde oppervlakte voor zijn rekening.

Wat betreft het aandeel verkochte bouwrijpe grond lagen oost en west met percentages van respectievelijk 57 en 60 dicht bij elkaar.

Reageer op dit artikel