nieuws

De Wijkertunnel, die verrekte Wijkertunnel

bouwbreed Premium

– De Wijkertunnel, die verrekte Wijkertunnel, ik word er soms echt ziek van – , verzucht vice-voorzitter Warry Lubberhuizen van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB) in Forum, het blad van werkgeversorganisatie VNO/NCW. Dat wijdt een uitgebreid artikel aan publiek-private samenwerking bij de aanleg van infrastructuur. Lubberhuizen vindt dat de overheid zich bij de in een pps-constructie gebouwde Wijkertunnel – gewoon een oor heeft laten aannaaien – .

Paul Baks, directeur public sector van ABN/Amro is het met hem eens. Hij noemt de pps-constructie bij de Wijkertunnel – niet geslaagd – . Volgens hem is pps alleen succesvol wanneer partijen aan elkaar gewaagd zijn. Daarom besteedt hij veel tijd aan het vergroten van kennis bij die andere partijen, ook bij de overheid dus. De bank is inmiddels betrokken bij zo – n 25 verschillende projecten. Waaronder de Zuidas (ondergronds brengen van zuidelijke ringweg A10 en Hogesnelheidslijn), A4 (voltooien van laatste stuk tussen Delft en Rotterdam) en het toekomstig knooppunt Valburg aan de Betuwelijn.

Forum, uitgave van VNO/NCW, – s-Gravenhage, tel. (070) 3490166.

Reageer op dit artikel