nieuws

Betuwe

bouwbreed Premium

Betuwenaren die plaats moeten maken voor een goederenspoorlijn lijden pijn. Cobouw maakte gewag van een boekje daarover. Akkoord. Maar als ze klagen dat – het schone land – een – rioolbak – wordt, dan plengen ze krokodillentranen. Dat maken ze er zelf allang van.

Neem die manegehouder in Kesteren. Zou hij naar links kijken, dan ziet hij enorme hallen van een vriesveem. Naar rechts de nog lelijker fruitveiling. Rijdt hij naar de volgende afslag van de A15, dan treft hij daar een compleet nieuw, illegaal villadorp middenin het weiland. Op papier is het een recreatiepark. Geen Betuwenaar vond het bij de eerste paal erg dat het permanent bewoonde villa – s werden. Rijdt hij binnendoor terug, door beschermd landelijk gebied, dan treft hij een even illegale grote disco die al jaren zonder vergunning draait. En de blikvanger van dit – schone land – is een bovenmaatse, knalgele benzinepomp.

Het verschil is natuurlijk dat ze daar zelf aan verdienen.

Reageer op dit artikel