nieuws

Aannemer krijgt boete voor dood werknemer

bouwbreed Premium

breda – Nijkamp bv uit Breda is gisteren veroordeeld tot een boete van 8500 gulden. De rechter verwijt de aannemer een verkeerde inzet van een graafmachine, waardoor een werknemer onder het achterwiel terecht kwam en overleed.

De graafmachine was in gebruik voor het vervoer van buizen, omdat er op de slechts gedeeltelijk afgezette weg geen ruimte was voor de buizenwagen.

Nijkamp is een van de aannemers, die vorig jaar betrokken was bij de reconstructie van de Terheijdenseweg in Breda. Op een kruising waar een verkeerslichtinstallatie werd aangelegd, moesten de werknemers van Nijkamp stalen buizen onder het wegdek door persen.

Om de buizen op de juiste plek te krijgen, zetten ze de graafmachine in. De Terheijdenseweg was namelijk gedeeltelijk afgesloten, omdat het verkeer zo veel mogelijk moest kunnen blijven rijden.

Daardoor zagen de werknemers geen andere mogelijkheid dan met de buizen het zebrapad over te steken.

Een van de medewerkers, A. Frijters, zou de buizen ondersteunen. Hij struikelde, kwam onder het achterwiel van de machine terecht en overleed later aan zijn verwondingen.

Advocaat H. Driessen wees de politierechter erop dat Nijkamp zich ervoor inspant dat wordt gewerkt volgens de nieuwste veiligheidsvoorschriften. Verder legde de advocaat er de nadruk op dat de gemeente Breda eindverantwoordelijk was voor de veiligheid.

Reageer op dit artikel