nieuws

Zuid-Holland en Mabon steggelen over nieuwbouw

bouwbreed Premium

den haag – Koningin Beatrix mag dan onlangs de nieuwbouw majestueus hebben geopend, achter de schermen zitten de provincie Zuid-Holland, projectontwikkelaar Mabon en de verhuurder Commerz Grundbesitz elkaar nog flink in de haren.

Hoewel geen van de partijen erg veel over de kwestie kwijtwil is niet alleen de verlate oplevering maar ook de slordigheid van de nieuwbouw onderwerp van het conflict.

“Ik heb geen zin via de pers over deze problematiek te praten”, zegt J. Nolten, gedeputeerde van Zuid- Holland en verantwoordelijk voor de nieuwbouw.

De provincie is volgens Nolten nog steeds in gesprek met de betrokken partijen. “We zien wel waar we uitkomen.” De vraag waarover hij met de betrokkenen praat, wil Nolten niet beantwoorden. Evenmin weigert de VVD-gedeputeerde mee te delen of de gang naar de Raad van Arbitrage voor de Bouwbedrijven al wordt gemaakt of in elk geval wordt overwogen.

“Binnen twee maanden laat ik iets weten”. Het provinciehuis werd ontwikkeld door Mabon en de Duitse ondernemer Commerz Grundbesitz. Het gebouw, ontworpen door het Amerikaanse architectenbureau Kohn Pedersen Fox in samenwerking met het Haagse bureau LIAG, is gebouwd door HBM Regio West.

De oplevering, in mei van dit jaar, was ruim twee maanden later dan met de huurder, de provincie Zuid-Holland, was afgesproken. Contractueel betekent dit een boete van 30.000 gulden per dag die aan de provincie moet worden uitgekeerd.

Niet bekend

Reageer op dit artikel