nieuws

VROM moet aantal taken afstoten

bouwbreed Premium

den haag – Nieuwe bezuinigingen bij het ministerie van VROM kunnen niet opnieuw met de kaasschaaf worden uitgevoerd. De politiek moet beslissen welke taken VROM moet afstoten.

Dit schrijft de Groepsondernemingsraad (GOR) van het ministerie in een brief aan de Tweede kamer aan de vooravond van de behandeling van de begroting.

Die bevat ingrijpende bezuinigingen voor ambtenaren. Vooral de onbenoemde korting van vijf procent op het personele volume van het Rijk is de medewerkers in het verkeerde keelgat geschoten. Al sinds het Kabinet Van Agt-Wiegel zijn de ministeries geconfronteerd met volumereducties. Die zijn vooral volgens de kaasschaafmethode uitgevoerd. De rek is er volgens de Groepsondernemingsraad nu uit.

Bij Volkshuisvesting en Milieubeheer zijn dankzij de zogenoemde doelmatigheidskortingen al honderden arbeidsplaatsen verdwenen. Van de herbezetting als gevolg van de invoering van de 36-urige werkweek is bovendien weinig terechtgekomen. Tegelijkertijd zijn de taken niet verminderd.

De GOR heeft de Tweede Kamer gevraagd de bezuinigingsvoorstellen niet door te voeren voordat er een takendiscussie is gevoerd.

Reageer op dit artikel