nieuws

Remkes: ‘Grotere rol consument op Vinex’

bouwbreed Premium

den haag – Het ministerie van VROM gaat het particuliere opdrachtgeverschap voor eigen woningen op Vinex-locaties stimuleren. Ook een drastische vereenvoudiging van de regelgeving moet bijdragen aan meer zeggenschap van de consument over zijn eigen woning. Dat geldt zowel voor de inrichting als voor het uiterlijk. Deze voornemens maakte staatssecretaris Remkes van VROM gisteren bekend op het jubileumcongres van het Architectenregister in Den Haag.

Remkes heeft kritiek op de te eenzijdige nadruk op compacte eengezinsbouw in hoge dichtheden. “Het moet toch ook anders kunnen, bijvoorbeeld met andere woningtypologieen”, aldus Remkes. Gemeenten zouden een grotere differentiatie in doelgroepen en woningtypen moeten stimuleren. Meer dan tot nu toe zou de woningindeling flexibel moeten worden gemaakt.

Essentieel vindt de staatssecretaris meer zeggenschap van de bewoner: “Naar mijn stellige overtuiging ligt hier de sleutel voor een op de consument toegesneden kwaliteitsontwikkeling die op de lange termijn kan standhouden”.

Op pagina 3: Juiste balans zoek bij woningbouw Vinex.

Reageer op dit artikel