nieuws

Regen, regen, regen

bouwbreed Premium

Er lijkt geen einde aan te komen. De laatste vier dagen is op veel plaatsen weer 30 tot 50 mm gevallen. In De Bilt is tot nu toe dit jaar al circa 960 mm gevallen. Normaal is 803 mm voor een heel jaar. De kans is dus groot dat we boven de 1000 mm uitkomen. En dat is in De Bilt sinds 1849 nog maar vijf keer eerder voorgekomen. Op kop staan 1965 en 1966 me respectievelijk 1152 en 1148 mm. Voorlopig is er weinig hoop op verbetering. Volgens computerprognoses valt er de komende tien dagen 60 tot 100 mm. Vooral vandaag en morgen valt er veel regen. Ook blijft het de hele week stevig waaien.

Regio Noord: Half tot zwaar bewolkt en eerst nog regen. In de loop van de middag wordt het droger. Maxima 15 – C. Vrij krachtig tot krachtige westenwind, aan de Waddenkust hard tot stormachtig.

Regio Oost: Wolkenvelden en perioden met regen. In de avond vanuit het westen droger. Maxima circa 15 – C De westenwind is vrij krachtig tot krachtig.

Regio Zuid: Bewolkt en langdurig regen. Maxima circa 16 graden. De westenwind is vrij krachtig, in Zeeland hard tot stormachtig.

Regio West: Half tot zwaar bewolkt en perioden met regen, in de loop van de dag vanuit het noorden uit droger. Maxima 15 – C. Krachtige tot stormachtige westenwind.

Dinsdag zon onder: 17.20 uur

Woensdag zon op: 7.26 uur

Reageer op dit artikel