nieuws

Kinderziekenhuis in Tanzania geopend

bouwbreed Premium

gemert – Het kinderziekenhuis in Sumve, Tanzania,een geschenk van Unidek BV uit Gemert, is officieel geopend. De aartsbisschop van Mwanza, in grootte de tweede stad van Tanzania, verrichtte de openingshandeling. Sumve ligt in het noorden van het land, vijftig kilometer ten oosten van Mwanzan. Bij de opening was ook een afvaardiging van Unidek aanwezig.

Het kinderziekenhuis is ruim zeshonderd vierkante meter groot en biedt plaats aan 56 kinderen. Elk jaar worden 1400 kinderen behandeld voor malaria, diarree of longontsteking. Unidek bood het kinderziekenhuis aan ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het bedrijf. Het bestaande gebouw verkeerde in zeer slechte staat en was eigenlijk alleen nog maar geschikt voor de sloop.

Het nieuwe ziekenhuis heet ‘Unidek Children’s Ward’ en maakt deel uit van het Sumve Hospital. Het is gebouwd met blokken van geexpandeerd polystyreen (eps), een product van Unidek. De uitvoering was in handen van Van Dijk Produktie BV.

De binnenzijde van het ziekenhuis is afgewerkt onder leiding van medewerkers van Bouw Totaal Onderhoud BV uit Gemert. De hulpverleningsorganisatie Memisa verzorgt de opleiding van het medisch personeel.

Reageer op dit artikel