nieuws

Instortdoos voor radiatorbuizen

bouwbreed

De Wakubox van pijpvestigingsfabrikant Walraven moet de aansluiting van CV-leidingen in vloer of wand onzichtbaar maken. In principe kan elk type radiator en vloerbuis worden aangesloten.

Steeds vaker wil men CV-leidingen aan het zicht onttrekken door deze niet langs, maar door wand of vloer te laten lopen. De Wakubox is daarbij een hulpmiddel. De kunststof instortdoos heeft een verschuifbaar messing aansluitblok (aan- en afvoer, hart-op-hart 50 mm) met een halfduims-binnendraad aan de ene en een 15 mm snelkoppeling aan de andere kant.

Als de doos is vastgezet op de ruwe vloer wordt de vloerbuis bevestigd. De doos wordt afgesloten met een klemdeksel, een speciering en een speciedeksel. De specieringen zijn stapelbaar, zodat de dikte van de afwerkvloer geen probleem is. Als de afwerkvloer is uitgehard, wordt het speciedeksel verwijderd en kan de radiator worden aangesloten. Het aansluitblok is altijd toegankelijk.

Walraven BV, Mijdrecht, telefoon (0297) 281366.

Reageer op dit artikel