nieuws

Elektrische heftruck streeft verbrandingstruck voorbij

bouwbreed Premium

Voor het eerst zijn op de Nederlandse markt, in het eerste halfjaar van 1998, meer elektrische heftrucks afgezet dan verbrandingstrucks. In totaal nam de markt 1449 elektrische vorkheftrucks op tegenover 1381 diesel- en LPGtrucks. Landelijk werden 18 procent meer elektroheftrucks verkocht tegen een toename van verbrandingstrucks van 3,3 procent.

Marktleider Still Intern Transport kwam zelfs ruim boven deze cijfers uit met een toename van 23 procent in de verkoop van elektrische heftrucks. Volgens Still is een van de redenen voor deze spectaculaire opmars van batterijtractie dat deze zich operationeel en bedrijfseconomisch steeds beter op zware heftrucks laat toepassen.

Bij Still was voorts de stijging van 31,1 procent in de landelijke verkopen van mobiele magazijntechniek, met name van elektrische pallettrucks, spectaculair. Ook in dit marktsegment vergrootte Still zijn marktaandeel.

De markt van intern transport als geheel nam met 11,8 procent toe.

Reageer op dit artikel