nieuws

Bouwproject in Tiel hangt af van bomen

bouwbreed Premium

den haag – Het zijn spannende dagen voor projectontwikkelaar Forum Invest en aannemer Thomassen en Dura. Tien bomen houden nog het begin van nieuwbouwproject bij de Santwijckse Poort in Tiel tegen. Daarbij is een aantal ondernemingen betrokken. Twee Tielse belangengroepen probeerden donderdag in een spoedprocedure bij de Raad van State de bomen te sparen.

Foruminvest wil nu echt beginnen. De bv is inmiddels tien jaar en een reeks rechtszaken verder. Volgens directeur M.S. Riaskoff is er al een vertragingsschade van vier ton. Voor het nieuw te bouwen winkelcentrum met bovenliggende woningen zijn bovendien reeds huurcontracten afgesloten. Elk jaar vertraging levert een huurderving van zes ton op.

Bovendien heeft aannemer Thomassen en Dura al een bouwteam gereed, dat niet eindeloos startklaar kan worden gehouden.

Reageer op dit artikel