nieuws

BKF groeit uit tot ‘kraantje de voorste’ in Noord-Nederland

bouwbreed Premium

franeker – In nog geen 22 jaar is BV Kraanbedrijf BKF in Noord-Nederland uitgegroeid tot een bedrijf met zeven vestigingsplaatsen. Zaterdag werd een nieuw pand in Groningen betrokken. Die gelegenheid werd aangepakt om open huis te houden.

In Noord-Nederland is het kraanverhuurbedrijf BKF uitgegroeid tot marktleider in de branche. BKF beschikt over vestigingen in Franeker (hoofdkwartier), Groningen, Drachten, Heerhugowaard, Zwolle, Emmen en Emmeloord. De markt wordt bediend met een kranenpark van 55 mobiele kranen van diverse types en in capaciteit varierend van 30 tot 400 ton. Daarnaast beschikt BKF over drie zwaartransporttrekkers met verschillende trailers. Het bedrijfswagenpark telt nog eens 25 bestel- en personenwagens.

BKF werd opgericht in Franeker in 1976 door de huidige directeur ing. J.J. Burggraaff. Daarna kende het kraanverhuurbedrijf alleen maar een gestage groei. De, voorlopig, laatste aanwinst is de vestiging op het industrieterrein Euvelgunne. Het hier gesitueerde terrein heeft een oppervlakte van 8000 m2 waarvan 2000 m2 wordt ingenomen door kantoren, personeelsruimten, een grote stallingloods en een reparatieloods.

Zo’n 1500 mensen bezochten de open dag. Binnenshuis kon men de nieuwste aanwinsten, een 60 tons Faun ATF 60-4 en een 100 tons Liebherr LTM 1100, bewonderen. Buiten stond de onlangs in gebruik genomen 160 tonner Liebherr LTM 1160/2 opgesteld met volledig uitgeschoven mast, die tot een hoogte van 96 m reikte.

Bij deze kranen heeft BKF rekening gehouden met de toelaatbare asdrukken. Dit had tot gevolg dat bij de 100 tonner een speciale aanhangwagen moest worden aangeschaft en bij de 160 tonner een ballastwagen. Binnenkort zullen nog eenzelfde 100 tonners en drie 60 tonners aan het kranenpark worden toegevoegd. Na inruil betekent dit een uitbreiding met drie kranen, waarvoor drie machinisten en een chauffeur voor de ballastcombinatie in dienst worden genomen.

Veiligheid

Veiligheid heeft altijd ruime aandacht gekregen in de bedrijfsvoering. In 1985 verkreeg BKF het SCK-certificaat met registratienummer 001, in 1994 het ISO-9002 certificaat en in 1997 het VCA-certificaat. Tijdens het open huis werd informatie verstrekt door Veilig Verkeer Nederland, opleidingsinstituten en brancheorganisaties.

Tijdens het open huis van BKF in de nieuwe vestiging te Groningen, stonden circa 25 mobiele kranen van het bedrijf opgesteld.

Reageer op dit artikel