nieuws

Bedrijventerrein Renesse inzet geding

bouwbreed Premium

den haag/renesse – Stichting Moermond en de Vereniging Stad en Lande van Schouwen-Duiveland hebben in een bodemprocedure bij de Raad van State geprotesteerd tegen de komst van een nieuw bedrijventerrein in Renesse. Het industriepark tast volgens bezwaarden het buitengebied aan. De gemeente vindt het juist een goede afronding van de bebouwde kom.

De kwestie is al eerder in een spoedprocedure bij de Raad van State aan de orde geweest. Het verzoek tot schorsing van het gewraakte bestemmingsplan werd door de rechter toegewezen. De gemeente kon geen bouwvergunningen verlenen voor het nieuwe bedrijvenpark.

De schorsing blijft van kracht tot de uitspraak in de bodemprocedure bekend is, naar verwachting over zes weken.

Volgens de tegenstanders onttrekt het toekomstige bedrijventerrein het pittoreske Renesse en het Slot Moermond op een aantal plaatsen aan het zicht. Wethouder Veerhoek vindt dat het allemaal best meevalt.

Bovendien zorgt de geschetste groenstrook voor een goede inpassing in het gebied.

Veerhoek benadrukte verder dat het bedrijventerrein van groot belang is voor Renesse.

Reageer op dit artikel