nieuws

Voorlopig licht winters

bouwbreed

Hier en daar bloeien de krokussen. Het zijn de levende getuigen van een tot dusver uitzonderlijke zachte januari. Inmiddels is het aanmerkelijk kouder. Afgelopen nacht kan het lokaal 8 gr. C gevroren hebben. Ook vannacht vriest het matig. Morgen neemt de bewolking toe waardoor in de nacht van vrijdag op zaterdag neerslag vallen. Gelet op een wederom afkoelende atmosfeer kan dat sneeuw zijn of regen overgaand in sneeuw. In het weekeinde weer droog met geregeld zon en in de nacht en ochtend lichte tot matige vorst.

Regio Noord: Geleidelijk meer bewolking en in de late middag of avond kans op wat neerslag. Temperaturen oplopend van -5 – C in de vroege ochtend tot +3 – C aan het begin van de avond. Zwakke wind uit westelijke richtingen.

Regio Oost: In de loop van de dag meer bewolking maar tot in de avond droog. Eerst matige vorst, later op de dag temperaturen stijgend tot iets boven nul. Weinig wind.

Regio Zuid: Vrij zonnig maar tegen en tijdens de avond toenemende bewolking. In de ochtend matige vorst, ’s avonds om het vriespunt. Vrijwel geen wind.

Regio West: Toenemende bewolking en in de avonduren kans op neerslag. Het kwik stijgt van -4 – C ’s ochtends tot enkele graden boven nul aan het einde van de dag. Zwakke westelijke wind.

Donderdag zon onder: 17.07 uur

Vrijdag zon op: 8.32 uur

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels