nieuws

Zwitsers bouwconcern rekent met forse winsten

bouwbreed Premium

zurich – Het Zwitserse bouwconcern Zublin verwacht op termijn flinke winsten te kunnen boeken. Aanleiding voor deze verwachting geeft de overname door de participatiemaatschappij Barron International.

Barron wil de kapitaalstructuur van Zublin ingrijpend wijzigen. De Zublin Holding bestaat na afronding daarvan uit een bouw- en een deelnemings- en dienstverleningstak.

De houdermaatschappij wordt daarvoor in twee delen gesplitst. De tak Zublin Vastgoed neemt deel in onroerend goed-fondsen en verwerft eigen projecten. Zublin Bouw zal de positie op de markt voor ondergronds bouwen en tunnelbouw versterken. De bouwtak staat mede onder leiding van de Nederlander H. van Dijk.

Ook valt te rekenen met toenemende activiteiten op het gebied van projectmanagement en van stadionbouw. De nieuwe leiding van Zublin Bouw wil met internationale bedrijven en de eigen kennis van de markt een groter deel van de Zwitserse bouwprojecten binnenhalen.

Het overgrote deel van de winsten komt de tak Vastgoed ten goede. Die investeert de gelden uitsluitend in projecten met een verwachte eigen kapitaalrente van meer dan tien procent.

Ook de bouwtak verwacht aanzienlijk hogere winsten te boeken.

Reageer op dit artikel