nieuws

Werken aan spoor in Arnhem mag ’s nachts

bouwbreed

arnhem – NS dochterbedrijf Railinfrastructuur BV mag zijn door de gemeente Arnhem verboden en stilgelegde werkzaamheden in het stationsgebied Arnhem-West voorlopig voor vier nachten hervatten.

Voortzetting vindt volgende week plaats. De NS won voor de bestuursrechter in de Gelderse hoofdstad het tegen de gemeente aangespannen geding.

De NS verzocht de rechter een verbod op het uitvoeren van nachtelijke werkzaamheden bij het emplacement-west te schorsen. Dat verbod werd de NS door het Arnhemse gemeentebestuur eind augustus opgelegd vanwege herhaaldelijke geluidsoverlast.

Vooral de zogeheten trilstamper waarmee omgelegde sporen worden hersteld, zou volgens omwonenden de nachtrust verstoren. Metingen wezen inderdaad uit dat het aantal decibellen geregeld boven de toegestane piekwaarde van vijftig uitkwam.

Na eerdere waarschuwingen inclusief dwangsommen en overleg met de NS-directie zag het college van burgemeester en wethouders eind augustus geen andere uitweg dan een werkverbod voor de NS.

Door de uitspraak van de Arnhemse bestuursrechter, die het instandhouden van veilige spoorwegen voor het reizigersverkeer maatschappelijk belangrijker achtte dan de geluidsoverlast, wordt de dreiging van vertraging tijdelijk voorkomen.

Reageer op dit artikel