nieuws

Werk in bouwput ligt nog dagen stil

bouwbreed

valkenburg – Het werk in de door de Geul overspoelde bouwput in Valkenburg, waar Mertens Bouwbedrijf Weert bezig is met de bouw van appartementen en commerciele ruimte, ligt nog dagen stop.

Projectleider J. Smolenaars zegt dat pas met de bemaling kan worden begonnen als de Geul weer een normaal waterpeil heeft. Hierna moeten de modder en door het water meegevoerde troep opgeruimd worden. Omdat aan de linkerzijde van de bouwkavel nauwelijks enige kadeverhoging aanwezig is kon het Geulwater gemakkelijk instromen. “We mochten, in verband met lawaaioverlast voor de buren en mogelijke schade door trillingen, geen damwand heien”, zegt Smolenaars. De aannemer hield bij de opstelling van de begroting er rekening mee dat er wel eens wateroverlast kon ontstaan. Echter niet met een totale overstroming.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels