nieuws

Wandcontactdoos voor inbouw

bouwbreed

Fabrikant Peha heeft een dubbele inbouw-wandcontactdoos ontwikkeld. Attema maakte er een nieuwe inbouwdoos voor. Na de invoering van de norm NEN 1010 vijfde druk is het verplicht om wandcontactdozen altijd van een randaarde te voorzien. De meest economische oplossing was tot nu toe halfopbouw. Door de verticale montage en de diagonale insteek is het gebruik van haakse stekkers ook mogelijk. De doos heeft KEMA-keur.

De inbouwdoos is voorzien van een buiktuit die voorkomt dat de in de muur gefreesde sleuf moet worden uitgehakt. Door de vorm van de tuit is buigen van de installatiebuis niet nodig. De doos heeft klemnokjes en het schakelmateriaal kan met twintig millimeter lange boutjes worden vastgezet.

De wandcontactdoos van Peha heeft dubbele insteekcontacten, die aan beide zijden zijn uitgevoerd. Zowel inbouwdoos als wandcontactdoos kunnen worden uitgebreid zonder lassen.

De prijs van de inbouwdoos van zestien millimeter is bruto 3,70 gulden, de bijpassende wandcontactdoos kost 13,90 gulden, in negentien millimeter uitvoering zijn de brutoprijzen 4,55 gulden en 17 gulden.

A.G.M. Hofte BV, Amstelveen, Telefoon (020)3473620.

De nieuwe inbouwdoos en wandcontactdoos voor vlakke montage.

Reageer op dit artikel