nieuws

Verschillende gemeenten trekken ten strijde tegen verkeerd geplaatste tuinschuttingen

bouwbreed

Verschillende gemeenten trekken ten strijde tegen verkeerd geplaatste tuinschuttingen, zo meldt Tuin en landschap, het vakblad voor de groenvoorziening. Tuinschuttingen blijken razend populair; vooral in nieuwe woonwijken schieten zij als paddestoelen uit de grond. Op sommige plaatsen is een waar labyrint ontstaan en daar zijn gemeentebesturen niet blij mee.

Daarom zijn de besturen steeds meer geneigd de wetten en regels omtrent het plaatsen voor schuttingen toe te passen. De regels over waar wel en waar geen schutting mag worden geplaatst zijn echter niet algemeen bekend. Hierdoor komen zowel particulieren als hoveniers regelmatig in de problemen. Verder in Tuin en Landschap een vraaggesprek met hovenier Luc Engelhard. Hij werkt veel met beton omdat het in elke gewenste vorm kan worden verwerkt. Ook beschrijft het vakblad het reinigen van afvalwater via filters waarin riet en biezen zijn verwerkt (helofytenfilters).

Tuin en Landschap, Elsevier bedrijfsinformatie, Doetinchem. Telefoon (0314) 349911.

Reageer op dit artikel