nieuws

Rijkswerf Den Helder wordt themapark

bouwbreed

den helder – Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder willen tien miljoen gulden steken in de herontwikkeling van de oude Rijkswerf Willemsoord tot een nautisch maritiem themapark. De provincie Noord-Holland en het rijk toonden zich bij de presentatie van het masterplan deze zomer positief. Het totale project dat naar verwachting 630 banen oplevert, kost 180 miljoen gulden.

Den Helder presenteerde het masterplan voor de ombouw van de rijkswerf tot themapark een half jaar eerder dan gepland om in aanmerking te kunnen komen voor een bijdrage uit het Fonds Investeringen Noord-Holland (FINH). Doordat de werf is aangewezen als rijksmonument is er sprake van een nationaal monument. De gemeenteraad stemt 7 oktober naar verwachting in met het voorstel. Den Helder zal dan vijftien miljoen gulden hebben gestoken in de herontwikkeling van Willemsoord.

Reageer op dit artikel