nieuws

Ook in het noorden moet wegwerk naar de nacht

bouwbreed

assen – In het noorden moeten wegenbouwwerkzaamheden steeds vaker naar de nacht of naar het weekeinde worden verschoven.

Vooral voor een rustige provincie als Drenthe betekent dit een grote cultuurschok. Rijkswaterstaat in Assen heeft bovendien uit de losse pols becijferd dat de kosten daardoor met zo’n 25 tot 30 procent zullen stijgen.

De prognoses van Rijkswaterstaat in Drenthe wijzen op een forse groei van het vrachtverkeer. De cijfers van nu waren pas voor de volgende eeuw verwacht.

Woordvoerder T. Pots voorziet voor de nabije toekomst dat ook in zijn provincie de normale werktijden overdag niet meer te hanteren zijn. “We proberen nog steeds uitsluitend overdag te werken. Maar de schema’s die aangeven dat dat nog verantwoord is, worden steeds moeilijker samen te stellen.”

Op pag. 5: Drenthe kan niet meer volstaan met omleidingen.

Reageer op dit artikel