nieuws

NBM bij bouw van Broekpolder

bouwbreed

beverwijk – Het college van Beverwijk heeft besloten wie Vinex-locatie Broekpolder tussen Beverwijk en Heemskerk mag volbouwen. Gekozen is unaniem voor een raamcontract met het consortium NBM/Amstelland.

NBM lijkt nu alsnog als grote winnaar uit de bus te komen bij de bouw van de 3300 huizen. Het collegestandpunt zet alle argumenten nog eens op een rij, maar concludeert dat Mabon en Bouwfonds buiten de boot moeten vallen nu de rechter heeft beslist dat de gemeente maar met een partij een raamcontract mag sluiten.

Morgenavond buigt een adviescommissie van de gemeenteraad zich over het standpunt. De raad zal de week daarop een definitief standpunt innemen. Dan pas komt duidelijkheid in het al maanden slepende conflict.

November vorig jaar won NBM een prijsvraag waarin marktpartijen werden uitgenodigd een bod te doen op de grond. De gemeenteraad was het echter niet eens met die uitkomst en voelde veel meer voor een plaatselijk consortium waarin Bouwfonds participeert.

Toen de gemeenteraad besliste om met drie ontwikkelaars in zee te gaan stapte NBM naar de rechter en eiste een monopoliepositie op. Die eis werd niet toegewezen. Wel besliste de rechter dat Beverwijk op korte termijn met een partij in zee moet. Het college heeft een keus gemaakt, maar het is de vraag of de raad deze keus deelt.

Reageer op dit artikel