nieuws

Hochtief rekent op bouw vliegveld Berlijn

bouwbreed Premium

den haag – Een consortium rond het Duitse bouwconcern Hochtief, grootaandeelhouder in Ballast Nedam, is als enige kandidaat overgebleven om het nieuwe internationale vliegveld bij Berlijn aan te leggen. De eveneens gegadigde IVG Holding uit Bonn komt pas weer aan bod als het Hochtief Consortium en de Berlin Brandenburg Flughafen Holding (BBF) het niet eens worden.

De opdracht betreft niet alleen de bouw van het nieuwe vliegveld, maar ook de exploitatie ervan. Het gaat het om een project van acht miljard mark. Het ligt in de bedoeling om de opdracht nog dit jaar definitief te gunnen. Het nieuwe vliegveld komt te liggen op de lokatie van het huidige vliegveld Schonefeld. In 2007 moet de nieuwe luchthaven gereed zijn.

Reageer op dit artikel