nieuws

Goed op kleur

bouwbreed

De zuidelijke helft van Nederland is goed vertegenwoordigd bij de objecten die door hun goede kleurgebruik kans maken op de Nationale Schildersprijs 1998. Na drie selectieronden en een schildertechnische controle heeft de jury onder leiding van drs. E. H.T. M. Nijpels negen gebouwen genomineerd.

De uitverkorenen zijn: flatgebouw De Poortwachter in Zutphen (foto voorpagina), de Algemene Rekenkamer in Den Haag (linksboven), woningen Munteltuinen in Den Bosch (midden boven), parkeergarage Dukenburg in Nijmegen, (rechtsboven), multifunctioneel complex Swaenswijkplaats in Alphen aan den Rijn (links) en het gerestaureerde landgoed St. Gerlach-Houthem in Valkenburg (rechts).

Niet afgebeeld zijn de andere drie kanshebbers: de St. Louiskapel in Oudenbosch, zorgcentrum Ter Weel in Goes en kantoorgebouw Lange Voorhout 7 in Den Haag. De winnaar wordt op 10 november bekendgemaakt tijdens de manifestatie Schilder Anders in Den Haag.

Reageer op dit artikel