nieuws

Geul overstroomt bouwput appartmentencomplex

bouwbreed Premium

valkenburg – Door flinke tegenslag bij het trekken van de Walramsluis in de Geul bij Valkenburg is de bouwput voor een nieuw appartementencomplex onder water gelopen. Het personeel van aannemersbedrijf Mertens uit Weert moest razendsnel zijn biezen pakken.

Door de stortregens van de afgelopen dagen spoelde uit het achterland een grote hoeveelheid troep door de Geul richting de ‘Oude Molen’ van de Valkenburgse molenaar Plantaz .

Het afval wordt sinds kort opgevangen door een vangrek dat het waterschap Roer en Overmaas op last van de rechter moest plaatsen.

Om te voorkomen dat toch nog boomstammen en takken in de watermolen van Plantaz terecht zouden komen, besloot het waterschap de Walramsluis te trekken en de rommel af te voeren. “Dat ging aanvankelijk moeilijk omdat zich materiaal onder de sluis had vastgezet”, vertelt Joep Delsing van het waterschap Roer en Overmaas.

Reageer op dit artikel