nieuws

Forse winstgroei Heijmans in eerste zes maanden ’98

bouwbreed Premium

rosmalen – Heijmans behoort tot de uitschieters in het eerste halfjaar. Er werd 28,5 miljoen gulden winst gemaakt, 38 procent meer dan in de eerste helft van 1997. De omzet ging met 28 procent omhoog naar 1056 miljoen gulden.

Nieuw verworven bedrijven hadden een belangrijk aandeel in de omzetstijging. De bijdrage van Seignette, Joh. Ranzijn, Middelkoop, IJsselbouw en J.D. Janse (Belgie) beloopt ongeveer de helft.

Eind juni had Heijmans voor 1.912 miljoen gulden opdrachten in portefeuille. Dat is 479 miljoen meer (33 procent) dan de stand van zaken op hetzelfde tijdstip in 1997.

Het bedrijf verwacht voor geheel 1998 een omzetgroei tot 2,3 miljard gulden (was twee miljard). Gemikt wordt op een autonome groei van minimaal vijf procent en een winststijging van twintig procent.

De solvabiliteit is gezakt naar ruim 23 procent (was 27), voornamelijk door de opname van grondposities op de balans en de consolidatie van acquisities.

Heijmans is van plan zijn vermogenspositie te versterken door de uitgifte van honderd miljoen gulden cumulatief preferente aandelen. De winststijging per gewoon aandeel na emissie zal uitkomen op ruim veertien procent.

Reageer op dit artikel