nieuws

Ernstig ongeluk treft bouw World Port Center

bouwbreed

rotterdam – Bij een ernstig ongeluk op de bouwplaats van het World Port Center (WPC) hebben drie bouwvakkers letsel opgelopen. Doordat een stempel van een mobiele betonpomp brak, sloeg de gigantische pomp om. ”De neervallende giek, die de betonmortel de bouwkuip in pompt, trof drie bouwvakkers”, verklaart een woordvoerder van de Rotterdamse politie. ”De traumahelikopter kwam er zelfs aan te pas. Met hoge spoed zijn de bouwvakkers met onder andere nekklachten naar het Zuider- en het Dijkzichtziekenhuis gebracht.”

Het wrange is dat maandagavond de starthandeling plaatsvond van het WPC. Ontwikkelaar ING Vastgoed en aannemer HBM, de utiliteitsbouwer van Hollandsche Beton Groep, realiseren in hoog tempo het nieuwe hoofdkantoor van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam. In de kuip ligt inmiddels op een tapijt van 1100 heipalen een betonnen werkvloer.

Volgens de woordvoerder van HBM vallen de verwondingen bij nader inzien mee. ”Hoe zoiets kan breken, daar speculeren we niet over. Wij stellen, net als de Arbeidsinspectie, een onderzoek in. De bouw wordt niet vertraagd.”

Reageer op dit artikel