nieuws

Dubai bouwt voor miljarden winkel- en recreatiecentra

bouwbreed

den haag – Projectontwikkelaar Emaar uit Dubai wil voor om en nabij 8,8 miljard gulden het zogeheten Westside Marina-project realiseren. Het te bebouwen oppervlak beloopt zo’n honderd hectare. De bebouwing bestaat in elk geval uit twintig hotels en twintig winkel- en recreatiecentra. Het plan voorziet verder in enkele tientallen kantoor- en appartementgebouwen.

Het bureau voor handelspromotie van Dubai noemt de economische vooruitzichten op de korte termijn niet florissant. De organisatie gaat er echter van uit dat de toestand er in 2000-2001 beduidend anders zal uitzien. Aanleiding voor het optimisme geeft het stijgende aantal toeristen naar het Midden-Oosten. In 2020 moet het aantal internationale toeristen dat in de regio arriveert zijn vervijfvoudigd tot 69 miljoen vergeleken met 1995.

Terminal

Mede daardoor wil Dubai een groot aantal toeristische voorzieningen ontwikkelen. Te denken valt aan het zogeheten Magic World-project ter waarde van ruim een miljard gulden. Om de toeloop te kunnen opvangen bouwt Dubai momenteel aan een tweede terminal voor het internationale vliegveld. Een derde terminal is in voorbereiding. Dubai hoopt dat daarmee een eind komt aan de status van ‘goedkope belastingvrije overstapplaats’. In 1997 bleef evenwel niet meer dan ongeveer een vijfde van de negen miljoen reizigers in Dubai.

Reageer op dit artikel