nieuws

Berlijn straks kwart miljoen treinreizigers

bouwbreed

berlijn – Voor de treinreizigers zet het Lehrter Bahnhof de stad Berlijn opnieuw centraal op de landkaart.

Verkeersminister Wissmann stipte bij het leggen van de eerste steen voor een nieuw station het afscheid van de oude gescheiden hoofdsteden aan en wees er op dat Berlijn op weg is opnieuw een metropool te worden.

Met de bouw van het Lehrter Bahnhof is een investering gemoeid van bijna negenhonderd miljoen gulden. Het ontwerp is van het Hamburger architectenbureau Gerkan, Marg en Partner. Aanvankelijk zou het karwei geklaard moeten zijn in 2002. Problemen met de 705 meter lange Tiergartentunnel zorgen echter voor een jaar vertraging.

Het nieuwe hoofdstation van Berlijn krijgt over vijf jaar dagelijks 240.000 reizigers te verwerken. De verkeerstromen worden opgevangen in een paddestoelachtige constructie waarbij de treinen op vier niveaus arriveren en vertrekken.

Reageer op dit artikel