nieuws

VeBIT deponeert eigen verhuurvoorwaarden

bouwbreed Premium

nieuwegein – De Verenigde Bedrijven Intern Transport (VeBIT), de branchegroep die zich bezighoudt met de verkoop, verhuur en reparatie van mobiel intern transportmaterieel, heeft eigen verhuurvoorwaarden opgesteld. De branchespecifieke verhuurvoorwaarden zijn bedoeld om financiele risico’s beter af te dekken.

Bijna alle bij de VeBIT aangesloten bedrijven houden zich bezig met de verhuur van heftrucks. Als gevolg van de sterk toegenomen activiteiten binnen de verhuurmarkt, worden door de omzetgroei ook de financiele belangen steeds groter. Om risico’s van verduistering en diefstal van het dure materieel zo klein mogelijk te houden is er voor gekozen om een VeBIT-verhuurcontract op te stellen aangevuld met verhuurvoorwaarden. Een volgende stap die de Vebit thans overweegt is ook voorwaarden te gaan opstellen voor levering en service.

Bij de VeBIT zijn momenteel 100 bedrijven aangesloten. Behalve uit verkoop en verhuur bestaan de activiteiten uit het houden van periodieke keuringen van mobiel intern transportmaterieel en het opzetten van opleidingen voor vorkheftruckmonteurs.

Reageer op dit artikel