nieuws

Themapark Rome

bouwbreed Premium

rome – Het Italiaanse bedrijf Roma Vetus heeft plannen voor de aanleg van een attractiepark met als thema het oude Rome. Het park, met een oppervlakte van 350 hectare, moet op tachtig kilometer ten noorden van de Italiaanse hoofdstad komen te staan.

Roma Vetus wil voor de uitvoering van het plan zijn kapitaal vergroten met omgerekend ongeveer 20 miljoen gulden. Het is de bedoeling dat het themapark een replica krijgt van het Colosseum, enkele zuilen, tempels, paleizen, tuinen en een amfitheater.

Milieuorganisaties en het gemeentebestuur van Orvieto, de plaats waar het park in de buurt moet komen te staan, hebben de plannen onzinnig genoemd. Ze vinden het belachelijk om een ‘Rome van karton’ te bouwen in de buurt van het echte Rome. (afp)

Reageer op dit artikel