nieuws

TBI stopt met telecommunicatie

bouwbreed

den haag – Met de verkoop van een deel van Orion aan Eneco vervliegen alle ‘Bouygues-aspiraties’ vab TBI Holdings. Bouygues is in Frankrijk niet alleen de grootste aannemer, maar ook een belangrijke leverancier van telecommunicatiediensten.

“Telefonie behoort niet tot de kernactiviteit van TBI Holdings, dat is toch meer een aannemer”, zegt de financiele man van Orion Telecom, Zijlstra. “Orion is in een eerder stadium gesplitst in een telecom- en een IT-deel. Dat laatste onderdeel, Orion Telematica gaat gewoon bij TBI verder. Het maakt samen met bijvoorbeeld Wolter en Dros en Croon deel uit van de techniekdivisie van TBI Holdings.”

Orion Telecom verzorgt voornamelijk nummerdiensten en service om telefoontjes door te schakelen. De nieuwe diensten gaan vallen onder Eneco’s divisie KabelTV en Telecom. Kabel en telecommunicatie zijn na energie de tweede kernactiviteit van het bedrijf. Overigens moet Eneco Orion Telecom eerst gezond maken. De vorige eigenaar had er niet voldoende in geinvesteerd.

Reageer op dit artikel