nieuws

Stichting vloeren met betonschade opgericht

bouwbreed

maarssen – J. Verbeek, secretaris en penningmeester van de Vereniging Huiseigenaren Betonschade Nieuwegein, heeft vrijdagmiddag de Stichting Betonschadevloeren Nederland (SBN) in het leven geroepen. Verbeek heeft grote plannen met de SBN.

De stichting heeft een lange reeks doelstellingen. Zo gaat zij de schade aan betonvloeren inventariseren, informatie verstrekken aan gedupeerden, oplossingen zoeken en optreden als gesprekspartner voor staatssecretaris Remkes van Volkshuisvesting. Ook zal de SBN een ‘homepage’ met informatie op Internet onderhouden en er komt een video over de problematiek van de schade aan betonvloeren.

Wie al het werk van de SBN gaat verzetten is niet duidelijk. Verbeek heeft aan de vereniging immers al een dagtaak. Volgens haar gaat de SBN nauw samenwerken met de Vereniging Eigen Huis in Amersfoort en de Betonvereniging in Gouda.

“We hebben al geruime tijd contact met Verbeek”, bevestigt een woordvoerder van de Vereniging Eigen Huis. “Haar initiatief staat los van onze brief aan de staatssecretaris, waarin wij een fonds voor gedupeerden vragen. Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. Verbeek houdt ons op de hoogte en ik verwacht dat we elkaar bij de staatssecretaris zullen ontmoeten.”

De Betonvereniging is bereid haar expertisenetwerk ter beschikking te stellen. “We kunnen helpen bij het analyseren van het probleem en het zoeken naar technische oplossingen. We zullen zien of er leden van de Betonvereniging gemobiliseerd kunnen worden. De politiek, daar blijven wij echter buiten”, aldus Dick Stoelhorst, directeur van de Betonvereniging.

Volgens Verbeek heeft de Stichting Betonschadevloeren Nederland nauw contact met de ambtenaar van het ministerie, die van de staatssecretaris opdracht heeft gekregen een onderzoek in te stellen. Op het moment wordt gewerkt aan de opzet van het onderzoek. “Voor we kunnen beginnen, moeten we eerst weten waar de betonnen vloeren liggen. Dat is moeilijk te achterhalen, omdat de fabrikanten failliet zijn en de gemeenten ook geen informatie hebben”, aldus een woordvoerder van het ministerie.

Men is op zoek naar de administratie van de bedrijven, die destijds Kwaaitaal- en Mantavloeren hebben vervaardigd. Pas over enkele maanden kan het onderzoek beginnen.

Reageer op dit artikel