nieuws

Schoolbestuur botst met ministerie over bouwplan

bouwbreed

den haag/schoonhoven – De vervanging van de noodlokalen van de Christelijke Scholengemeenschap in Schoonhoven is inzet geworden van een stevig conflict tussen het schoolbestuur en het ministerie van Onderwijs.

Het ministerie verstrekte ruim drie miljoen gulden, maar het schoolbestuur vindt die bijdrage volstrekt ontoereikend. De Raad van State moet nu beslissen of er meer geld moet komen.

Met de vorig jaar al overgemaakte miljoenen heeft de Vereniging tot Stichting en Instandhouding van scholen voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Schoonhoven nog niets gedaan. Volgens het schoolbestuur is de bijdrage ontoereikend, reden waarom de bouwactiviteiten zijn uitgesteld. In de procedure bij de Raad van State eist de schoolleiding voor nieuwbouw nog eens zes miljoen.

Wat er voor de noodlokalen in de plaats moet komen is nog onderwerp van discussie. De schoolleiding wil dat het gebouw een definitiever karakter krijgt. Maar daar hangt een prijskaartje aan. Het aantal vierkante meters vormt een ander geschilpunt. De schoolleiding komt op een veel hoger aantal dan het ministerie. Dat stelt dat de school bij de berekening uitgaat van een verkeerde richtlijn.

Tijdens een hoorzitting lieten de rechters doorschemeren dat ze de schoolleiding waarschijnlijk in het ongelijk stellen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels