nieuws

Raad van State wil andere aanpak van kleine vliegvelden

bouwbreed

den haag – Het kabinet moet een nieuw besluit nemen over de kleine vliegvelden op Ameland en Teuge (bij Apeldoorn). Dat heeft de Raad van State maandag beslist. Eerder hield de Raad van State de baanverlenging van het vliegveld Midden-Zeeland tegen.

Volgens de raad heeft het kabinet fouten gemaakt. Zo is uitbreiding van de kleine vliegvelden gebaseerd op het structuurschema burgerluchtvaart, dat inmiddels niet meer van kracht is.

Wegens deze (en andere) fouten in de besluitvorming heeft de Raad van State begin dit jaar de uitbreiding van vliegveld Beek (Maastricht Aachen Airport) vrijwel volledig vernietigd. Vorige week noemde de raad het plan om de kleine luchtvaart van Schiphol te verbannen naar het vliegveld Lelystad onjuist.

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat moet nu een nieuw besluit nemen over de toekomst van de kleine vliegvelden. Buurtbewoners en actiegroepen hebben veel bezwaar tegen meer luchtvaart.

Reageer op dit artikel